entry photo
  • (3)
  • 16
    2
  • author
  • City : Gouda     Country : Nederland

De Goudse siroopwafel

Wie kent de stroopwafel niet? Iedereen heeft wel eens zijn tanden gezet in deze koek gezet waarvan de originele benaming eigenlijk siroopwafel is. De lekkernij werd voor het eerst gemaakt aan het begin van de 19e eeuw in Gouda. In één van de oudst teruggevonden recepten uit 1840 staat dat de wafels gebakken werden van deegresten en kruimels en gevuld werden met stroop.

Wist u dat?

- Er behalve de overheerlijke stroopwafels ook een Goudse stroopwafel likeur is. Lekker bij een kopje koffie.
- Er in Nederland per jaar meer dan 22 miljoen pakken stroopwafels worden verkocht.
- In 2013 in Gouda de grootste stroopwafel ter wereld gebakken is. Een team van zeven bakkers maakte de koek van 60 kilo deeg en 15 kilo stroop.
- De recordpoging werd in 2014 in het Guinnes Book of World Records opgenomen en is bij ons te zien.


Ambachtelijk Gouda en de Goudse Siroopwafel.  

Natuurlijk ontbreekt de Goudse siroopwafel niet bij Ambachtelijk Gouda.
Naast de geschiedenis van de siroopwafel ziet u ook hoe deze wordt gebakken. De heerlijke geur van vers gebakken siroopwafels komt u al tegemoet als u Ambachtelijk Gouda binnenkomt.

Kom ze snel proeven!

Neem ook gelijk een pakje mee om thuis uit te delen.