entry photo
  • (3)
  • 26
    1
  • author
  • City : Gouda     Country : Nederland

Gouda Kaasstad.

Wie kaas zegt, zegt Gouda! Goudse kaas is een van de bekendste en meest gegeten kaassoorten ter wereld. GOUDA KAAS dankt zijn naam aan het feit dat deze Hollandse kaas al eeuwenlang in de stad Gouda wordt verhandeld. De beroemde GOUDA KAAS wordt nog altijd op ambachtelijke wijze in de polders rondom de stad gemaakt. Daar staan de koeien die dagelijks hun melk geven voor de kaas. Vanuit de polder brengen de boeren de kazen naar de binnenstad van Gouda, waar ze op de kaasmarkt verhandeld worden.

De kaasmarkt in Gouda, die al sinds 1198 bestaat, wordt tegenwoordig alleen nog als toeristenattractie eenmaal per week gehouden in de zomermaanden.


Van 5 april t/m 30 augustus vindt elke donderdagochtend (behalve op 26 april en Hemelvaartsdag 10 mei) van 10.00 tot 12.30 uur op de Markt de traditionele kaasmarkt plaats. Net als vroeger doen de boeren en handelaren handjeklap om de beste kazen.

 

Ambachtelijk Gouda en Goudse kaas.

U komt bij ons alles te weten over de geschiedenis en het ambachtelijk maken van de Goudse kaas en natuurlijk laten we u (drie) heerlijke boeren kazen proeven.