entry photo
  • (3)
  • 12
    9
  • author
  • City : Gouda     Country : nederland

Goudse kaasmarkt

 

De Goudse kaasmarkt is een spectaculair historisch schouwspel, dat van 6 april tot en met 31 augustus 2017 iedere donderdagochtend plaatsvindt (behalve op 27 april i.v.m. Koningsdag en 25 mei i.v.m. Hemelvaartsdag/Goudse Keramiekdagen). Voor de Waag onderhandelen boeren met de handelaren over de prijs. En zoals het al eeuwenlang gaat, wordt de koop nog altijd met een handjeklap beklonken. De kazen worden aan- en afgevoerd op brikken en na de verkoop gewogen in de monumentale Goudse Waag.


Ochtendactiviteiten (10.00 uur - 13.00 uur)
Verhandelen kaas door ‘handjeklap’, kaaswegen in de Goudse Waag, kaasmaken, ambachten- & specialiteitenmarkt, rondrit Kaasexpress.

 

Middagactiviteiten (vanaf 13.00 uur)
In de Goudse Waag bevindt zich VVV Gouda. Laat u door de gastvrije medewerkers informeren over de middagactiviteiten: Geniet van een lekkere High Cheese (van tevoren reserveren) in de museumtuin en breng vervolgens een bezoek aan Museum Gouda of de Sint-Janskerk, vaar mee met een grachtentocht (13u30 en 15u30), bezoek Ambachtelijk Gouda en ga mee terug in de tijd van zes Goudse ambachten (open van 14u00 tot 16u00), wandel mee met het Goudse Gidsen Gilde ( om 13u00), bak een siroopwafel bij Siroopwafelbakkerij Van Vliet (om 15.00 uur) of doe de Bier/wijn battle met kaas bij het museumhavencafé om te ontdekken welke combinatie het beste smaakt (om 15.30 uur).

Om Ambachtelijk Gouda te kunnen bezoeken kunt u in de webwinkel een entree bewijs kopen.